CEREMONIÁLNÍ KAKAO A ZÁZVOR
Recept na přípravu ceremoniálního kakaa s medem a zázvorem
Ingredience:
- 2 šálky horké vody (80stupńů) nebo rostlinného mléka (mandlové, kokosové, atd.)
- 10g pravého kakaa
- 1-2 lžičky medu nebo javorového sirupu (dle chuti)
- 1/2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky skořice
- Špetka mletého hřebíčku
Postup:
- Ve velkém hrnci smíchejte vodu(80 stupňů) a rostlinné mléko s kakaem, přidejte med nebo javorový sirup.
- Přidejte nastrouhaný zázvor, skořici a hřebíček.
- Vše řádně promíchejte ve stolním mixéru nebo použijte tyčový mixer
- Ozdobte špetkou skořice před podáváním.
Recept na Zázvorové ceremoniální kakao s kokosovým mlékem
Ingredience:
- 2 šálky kokosového mléka
- 3 lžičky kvalitního kakaa
- 2 lžičky medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup:
- Ve velkém hrnci smíchejte vodu(80 stupňů) a rostlinné mléko s kakaem, přidejte med nebo javorový sirup.
- Přidejte nastrouhaný zázvor, skořici a hřebíček.
- Vše řádně promíchejte ve stolním mixéru nebo použijte tyčový mixer
- Ozdobte špetkou skořice před podáváním.
Tato zázvorová ceremoniální kakaa mohou být vynikající způsob, jak si vytvořit speciální okamžik pro sebe, zaměřený na vědomí a pohodu. Při přípravě dejte své intuici volný průchod a přizpůsobte recepty svým preferencím.